Vojens Juleturnering 2018 – 5. afdeling af SGP

Mens nogle var på arbejde, andre måske “fladede ud” efter julens traditionelle aktiviteter og familiebesøg, var en stor flok skakspillere den 28. december samlet til hurtigturnering i Vojens. Turneringen har i 46 år været en tradition, og i de senere år har den været fast ingrediens i Sydjysk Hovedkreds´ serie af hurtigskakturneringer under fællestitlen SydGrandPrix.

61 skakspillere havde i år valgt at bruge 4. juledag på at spille skak i Vojens. En anelse flere end de seneste 2 år, men færre end det seneste højdepunkt på 88 deltagere i 2015.

Deltagerne var opdelt i 5 grupper: Mester (11), 1. klasse (19), 2. klasse (8), 3.-4. klasse (14) og Skoleskakgruppen (9).

Turneringsvinder (vinder af Mesterklassen) blev Kim Skaanning-Pedersen (Evans) med 5½.

Øvrige præmietagere:
2. præmie i Mesterklassen – Gabor Erdodi (Varde) med 5 points. Desuden var der en ratingpræmie til Peter Riis (Horsens), som med 4 points blev den bedst placerede spiller u. 2000.

Klasse 1 blev vundet af Hans Jørn Andresen (Varde) med 6 points foran Jens Ingemann Madsen (Springeren) med 5½ og Ole Trøst Poulsen (Haderslev) med 5 points. Desuden var der ratingpræmier til Erik Pontoppidan (Evans) med 4 points og Hans Valdemar Hansen med 3 points.

Klasse 2 blev vundet af Benny Christensen (Vojens) med 6 points! På andenpladsen Jan Schou Jørgensen (Varde) med 5 points.

Klasse 3 og 4 var slået sammen og blev vundet helt suverænt af Vitus Bondo Medhus (Evans) med 6½ points. På andenpladsen Tommy Hansen (Springeren) med 5 points og på tredjepladsen Ricardt Riis (Horsens) med samme pointstal.
Bedst placerede  spiller u. 1300 blev Tobias Lassen (Horsens) med 3 points.

I Skoleskakgruppen spillede de 9 deltagere alle mod alle. Her var Oleksandr Pershuta (Vojens) helt urørlig. Oleksandr vandt alle sine partier! På andenpladsen kom Nicolai Zhu (Springeren). Der var desuden pokaler til alle deltagere i gruppen.

Skoleskakgruppen er for børn, der ikke har spillet skak så længe, og gruppen fungerer som introduktion til turneringer for de talenter, der er på vej – altså en vigtig del af fødekæden i det danske skakmiljø.

Vitus er et godt eksempel. For 2 år siden vandt han Skoleskakgruppen i Vojens som 7-årig, og nu er han som 9-årig blevet mesterspiller (nærskak).

Turneringstabeller kan findes her. Stillingen i den samlede SGP-serie kan findes på Sydjysk Hovedkreds´ hjemmeside, når den er opdateret med Grand Prix points fra Vojens.

Vojens Juleturnering er en ganske stor arrangøropgave for en lille klub. Tak til alle, der på den ene eller anden måde gav en hånd med!

Comments are currently closed.

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier