Foredrag: “Aron Nimzowitsch: on the Road to Chess Mastery, 1886-1924”

Haderslev Skakklub indbyder til foredrag ved Per Skjoldager og Jørn Erik Nielsen Mandag den 2. november kl. 19.30 på VUC SYD.

Nimzowitsch var en af skakhistoriens største spillere og skakteoretiker, og bl.a. spillere som Bent Larsen og Tigran Petrosjan var dybt inspireret af hans teorier. Allerede Bjørn Nielsen var så facineret af ham, at han i 1945 udgav bogen “Nimzowitsch, Danmarks skaklærer, men den er ikke så meget en biografi som en samling på 100 karakteristiske- og særdeles lærige – partier fra mesterens hånd.

Per Skjoldager og Jørn Erik Nielsen har for nylig udgivet bogen “Aron Nimzowitsch: on the Road to Chess Mastery, 1886-1924” der er første del af en stor biografi om den store skakmester, der boede i København den sidste del af sit liv.

Bogen omhandler de første 38 af Nimzowitsch liv og kaster nyt lys over perioder af mesterens liv, der før lå den i det uvisse. Enhver der interesserer sig for skakhistorie, må eje den!! (har selv lige købt den).

Men foreløbigt er fordraget en fantatisk introduktion.

Pris: 50 kr. ved indgangen inklusiv kaffe/the.

Tilmelding: Gert Jøhnk, tlf. 40 61 59 10 /gcjo@sydbank.dk

Comments are currently closed.

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier