DM i Svendborg 2019 (Foto: Karl Posselt)

Copyright

Sydjysk Hovedkreds har uforvarende brugt et foto, som ikke var clearet med rettighedshaveren, der heller ikke var krediteret for billedet med navns nævnelse. Det er sket på holdturneringshjemmesiden i 2016, og sagen har nu fået et efterspil, idet hovedkredsen har måttet bøde økonomisk for ubetænksomheden.

Sagen nævnes her for at minde klubberne om, at rettighederne stadig gælder og skal overholdes, selv om det er blevet meget let at klippe og klistre næsten hvad som helst fra nettet.

Hvis man gerne vil bruge andres billeder, bør man aftale pris og kreditering på forhånd. Bruger man billedet uberettiget, er risikoen for, at det bliver opdaget, temmelig stor. Man må i øvrigt heller ikke hugge andres tekst og bruge den til egne formål uden aftale. Det sikreste er at skrive og fotografere selv!

Er skaden alligevel sket, kan man f.eks. hente gode råd her.

Comments are currently closed.

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier