Robert Schütz blev vinder af Vojens Juleturnering 2014

29-12-2014
Vojens Juleturnering 2014.
Et deltagerantal på 83 i Vojens bekræftede endnu en gang, at 4. juledag er et godt tidspunkt for en skakturnering. Det understreges af, at der er plads til lignende hurtigskakturneringer i både Silkeborg og Odense på samme dato. Her var der i år henholdsvis 72 og 61 deltagere.

Mesterklassen (13 deltagere). Klassen var domineret af spillere fra Bov og Ribe. Der var hård konkurrence om pointene. Eneste spiller uden tabspartier blev Robert Schütz (Ribe), der efter 6 runder lå så sikkert i spidsen, at han med remis i sidste runde sikrede sig den samlede turneringssejr med 5½ points. Nummer 2 blev Andreas Schütte (Bov) med 5. points. Lars Wilton (Ribe) og Jan Garbrecht (Haderslev) delte 3.-pladsen med 4½ points.

1. Klasse var den største gruppe med 20 deltagere. Også her var der stor jævnbyrdighed. og ingen spillere slap igennem uden tabspartier. Gruppevinder blev Sami Dervishaj med 5½ points. David Gutschenreiter (Bov), Ernst Bindzus (Evans) og Dieter Kröger (Leck) delte andenpladsen med hver 5 points. Der var yderligere en beskeden præmie til deling mellem Poul Flemming Fries Nielsen (Esbjerg) og Aage Søndergaard Nielsen (Springeren) på de næste pladser.

2. Klasse havde kun 9 deltagere og blev domineret 2 Jan Schou Jørgensen (Varde), der kun afgav en enkelt remis og med 6½ points sikrede sig en suveræn gruppesejr. Han besejrede bl.a. Hansjørgen Clausen (Gråsten) i det indbyrdes parti. Til gengæld gjorde Hansjørgen rent bord i resten og blev en lige så sikker nr. 2 med 6 points.

I 3. Klasse (13 deltagere) tabte Benjamin Isler sit første parti, men så sig derefter ikke tilbage. Han sluttede med 5½ points lige som Kasper Mortensen, og de to delte 1.-2. præmien. På 3.-pladsen kom Niclas Callsen (Leck) med 5 points.

4. Klasse (13 deltagere) blev ganske jævnbyrdig og sluttede med 3 på en delt førsteplads med hver 5 points. Det var Simon L. Hansen (Fredericia), Karl Ørskov Jensen (Haderslev) og Donato Gutschenreiter (Bov).

Skoleskakgruppen  Med 15 deltagere var der igen et godt grundlag for en begyndergruppe, der forhåbentlig kan fungere som rekrutteringsgrundlag til kommende SGP-serier og andre turneringer. Der var favoritresultater til 3 fremstormende talenter, som allerede er tilknyttet DSU-klubber. Gruppevinder blev Niels Østergaard (Haderslev) med 6½ points. Han vandt bl.a. det indbyrdes parti over Lasse Borring Petersen (Haderslev), der således blev henvist til 2.-pladsen med 5½ points. Denne placering måtte Lasse dog dele med Adis Heremic (Tønder). På 4.-pladsen var der bunkebryllup mellem ikke færre end 5 spillere med hver 4 points. Alle skoleskakspillerne fik en erindringspræmie for at vedligeholde deres skakinteresse og motivere dem til at komme igen! 

Turneringen forløb planmæssigt, selv om der som sædvanligt var sidste-øjebliks-forfald p.g.a. sygdom. Igangsætning kan ikke lade sig gøre, inden alle tilmeldte er konstateret fremmødt, og det giver altid en lille forsinkelse fra start. Turneringsledelsen forsøgte at indhente forsinkelsen undervejs ved at arbejde hurtigt mellem runderne, men spillerne udnyttede tiden ganske godt, og næste runde kan ikke lægges, inden det sidste parti i en gruppe er færdigspillet. Ikke desto mindre lykkedes det lige akkurat at klare præmieuddeling og afslutning til kl. 18 som lovet. En lang, men dejlig dag blandt bræt, brikker og engagerede skakspillere.

En samlet oversigt over resultaterne fra turneringen kan findes her eller på DSUs turneringshjemmeside.
Den samlede oversigt over sæsonens SGP-serie med fordeling af Grand Prix points kan findes her.

Comments are currently closed.

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier