Fine resultater af hovedkredsens hold ved pokalfinalen 2009 i Nyborg

 

DSU´s pokalfinale blev traditionen tro spillet pinsesøndag på Hotel Nyborg Strand.

 Fra 4. HK deltog de 3 vindere fra kvalifikationsstævnet i Tønder – Bov i Eliterækken, Gråsten i Bredderækken og Tønder i Juniorrækken, desuden deltog Ribe, som nr. 2 ved kvalifikationsstævnet, for egen regning også i Eliterækken.

Det har ofte været ydmyghed med en bundplacering til følge, der har præget kredsens hold ved dette stævne, men i år skulle det gå anderledes for stort set alle vore hold. I alle rækker spillede vore hold godt med og fik ganske hæderlige slutplaceringer.

 

I Elitegruppen opnåede Bov en flot delt 9. plads af de 18 hold med 11½ point, efter en meget harmonisk indsats. 3 spillere scorede 3 point og undertegnede 2½, men der var store fisk på krogen, således missede Hartmut Klemmt 2 gevinster mod Jan Sørensen (2439) og Daniel V. Pedersen (2443) og Harald på bræt 2 havde Bo Jacobsen (2315), derude hvor der ingen redning er, men det var det så alligevel. Trods disse ”smuttere” alligevel en godkendt placering af Bov.

Det var forventet at Ribe ville få det svært, men Ribe kæmper som altid godt og forstår at få points ud af næsten ingenting, Ribe scorede 9 point og holdt 2 hold under sig i sluttabellen.

I Bredderækken deltog Gråsten for første gang ved dette stævne og næppe for sidste gang. Gråsten var lidt handicappet af et afbud fra Bent Bojsen, men især en flot indsats af unge Jørgen Clausen på 3. brættet med 4½ af 6 – bidrog til en 10. plads af 16 hold med  i alt 11 points.

I Juniorrækken var jeg inden start lidt nervøs for de unge Tønder spilleres muligheder for i det hele taget at spille med, men efter en stor lussing i første runde mod Frem 1 med flere mesterspillere, gik det faktisk rigtigt pænt, og holdet vandt dog også et par pæne sejre, og alle spillere på holdet vandt mindst 2 partier, og i slutstillingen blev der til en 10. plads ud af de 14 hold.

 

Jeg kan således kun opfordre flere af vore klubber til fremover at deltage i hovedkredsens kvalifikationsstævne. En topplacering her er adgangskravet til et fornemt finalestævne i Nyborg, det er ikke kun partierne, men hele atmosfæren er fantastisk, og arrangementet er i top – et arrangement som DSU har stor ære af og som værdsættes af deltagerne.  

Comments are currently closed.

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier