SEMT 2009… Lars Hansen turneringsvinder, Kai Bjørnskov Sønderjydsk Mester!

Basisklassen (en Monradgruppe): Jesper Kallesens 2 udsatte partier var afgjort (uden spil) 
med hhv. remis mod Curt Bruhn og tab mod Børge Schrøder.
Dermed kunne Børge Schrøder med en "stormesterremis" (6 træk!) mod Karl Jensen sikre sig mindst den delte 1. plads med 5½ pts.. Og på deling blev den, for Jeppe Christensen fik afgør-ende fat i den lange ende mod Bobby Christiansen (slut efter 30 træk), og kunne dermed også skrive 5½ pts. på resultatkortet.
 
At gruppen var meget jævnbyrdig, ses af at 3. præmien måtte deles mellem Hansjørgen Clausen, Morten Jessen og Jørn Bertelsen – alle 4½ pts.
 
Mesterklassen (ratinggennemsnit 1963) begyndte dramatisk, da Gert Jöhnk efter blot 10 træk opgav mod Allan Hye. Allans 10. Db3 truede både Gerts bonde f7 (med mattrussel) og b7 med øjensynligt tårntab til følge. Chokeret opgav Gert, hvilket dog nok var forhastet, for haps af b7 fulgt af slag af tårnet på a8 ville – som uglernes analyser viste – bringe den hvide dronning i alvorlige vanskeligheder. Skak er svært! En ærgerlig afslutning for Gert, der ugerne forinden også havde tabt begge sine udsatte kampe.
 
Christian Nors Andersen sluttede en god turnering af med en sikker gevinst mod Hans Valdemar Hansen, der overdrev det aggressive spil, og fik sin stilling pillet fra hinanden.
Allan Hermannsen kunne endnu engang ærgre sig over spildte muligheder. Et fint partioplæg mod Hans Paulsen førte til angreb, der burde have givet bonus, men Hans forsvarede sig sejgt og stillede Allan overfor problemer. Allan forivrede sig og mistede en vigtig bonde, men da Hans så trak sin dame til et forkert felt fik Allan en ny chance med hyperfarligt angreb. Men igen holdt Hans gryden i kog, og da Allan fraveg dronningafbytning blev han i stedet selv sat mat. Skak er de tusind sorgers spil.
 
Alene tilbage sad de to førende spillere, Lars Hansen mod Kai Bjørnskov. Lars spillede sin elskede lukkede sicilianer og fik initiativ. Men Kai dækkede og spærrede, og fik hen mod tidnøden endelig befriet sine brikker lidt og var tæt på at komme tilbage i kampen. Men alligevel fandt Lars med kun få minutter på klokken de rigtige træk, og kunne med forbundne fribønder på e6 og f6 samt tårn på 7. række hive hele pointet hjem.
Dermed turneringsvinder med 5½ pts. Lars Hansen (SK 68), og 2. plads til Kai Bjørnskov med 
5 pts. 
Og som bedst placerede spiller fra Hovedkredsen hjemfører Kai samtidig for 15. (!) gang titlen Sønderjydsk mester.
 
Veteranklassen (spillere over 55 år – og 6 runder) sluttede allerede den 15/2 med Goldtfred Sloth Jensen som vinder foran Broder Petersen.
 

TILLYKKE til alle præmietagerne. Tak for i år og på gensyn i Tønder år 2010.

Her er alle gruppers resultater……… Klik HER

Comments are currently closed.

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier